Rohlíky
16.04.2020

Ingredience:
450g hladké mouky
250ml vody
25g čerstvého droždí
30g sádla
1 lžička cukru
cca 1,5 lžičky soli
1 vejce
- Do hrnku nebo misky s teplou vodou rozdrobíme droždí, zamícháme s lžičkou soli, poprašíme moukou. Necháme cca 15min vzkynout.
- Po tom smícháme mouku se solí a do suché směsi přidáme sádlo a vzešký kvásek a těsto řádně promícháme.
- Buď si odvážíme cca 70g bochánky, které pak vyválíme do trojúhelníku a smotáme do rohlíku nebo si uděláme 3 stejné bochánky (koule), které následně rozdělíme na 4 kousky.
- Smotané rohlíky necháme na plechu ještě cca 15min odpočívat, pak je potřeme vajíčkem s voudou a v rozehřáté troubě na na 220° pečeme cca 10min.
Originál receptu: https://www.instagram.com/p/B-G6GzInRam/?utm_source=ig_web_copy_link