Ovocný dort bez mouky a cukru
05.03.2019
Ingredience:
Na korpus 20cm
250g tučného tvarohu
4 vejce
100g přes noc máčených kešu oříšků (minimálně 3h)
kůra z 1 citronu
1 lžička citronové šťávy
50g kokosové mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžička kurkumy
Krém:
350g jahod
500g mascarpone
200g zakysané smetany
cca 20g želatiny
3 lžíce nemletých sušených malin
Ovoce na ozdobení
- Troubu si předehřejem na 160°C, dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.
- Smícháme žloutky, tvaroh, kešu oříšky, citrónovou kůru a šťávu ve vyšší úzké nádobě a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
- V míse smícháme kokosovou mouku, kurkumu a prášek na pečení a přimícháme tvarohovou směs.
- Z bílků si ušleháme tuhý sních a opatrně ho zapracujeme do vzniklé směsy. Hotové těsto přelijeme do formy a pečeme cca 35 minut.
- Na krém jahody rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem, přidáme želetinu a prach z malin. Do jahod postupně zašleháme mascarpone a zakysanou smetanu.