Gin&rosemary cake

04.03.2019

Ingredience:
Na těsto: 
225g změklého másla
255g cukru krystal
250g hladké mouky
1 balení kypřícího prášku
kůra z dvou citrónů
1 čajová lžička najemno nasekaného rozmarýnu, (1 až 2 snítky na ozdobení)
4 vejce
100ml ginu

Na polevu:
šťáva z citrónu
gin
moučkový cukr

  • předehřejeme si troubu na 180°C
  • smícháme máslo, cukr, mouku, prášek do pečení, citrónovou kůru, rozmarýn, postupně přidáme vejce a mícháme do světlé krémové pěny. Nakonec přimícháme gin. 
  • před pečením do těsta jemně vtlačíme snítky rozmarýnu
  • pečeme cca hodinu
  • po vychladnutí polijeme polevou z citronové šťávy a ginu
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky