Citrónový cheesecake

09.02.2019

Ingredience na 20cm formu
Korpus:
110g polohrubé mouky
50g másla
20g cukru krupice
1 vejce

Krém:
300g sýru Philadelphia
70g cukru
cca 20ml citronové šťávy
2 vejce
kůra z citronu

Citronová poleva alias "Lemon Curd" podle Kitchenette
4 žloutky
70g třtinového cukru
70ml citrónové šťávy
50g másla
kůra z dvou citrónů

  • Ingredience na korpus smícháme do "drobivého" těsta a v mačkáme do formy vyložené papírem. Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme 10 minut. 
  • Sýr smícháme s cukrem, přidáme citrónovou kůru a šťávu, pak postupně zašleháme vejce. Hotovou směs vlijeme na korpus a pečeme na 180°C (na dno trouby vložíme nádobu s vodou), po 15 minutách snížíme teplotu na 120°C a pečeme dalších 45 minut.  
  • Na lemon curd smícháme všechny ingredience a ve vodní lázni za občasného míchání zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne do konzistence husté kaše. 




Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky