Citrónový cheesecake
09.02.2019

Ingredience na 20cm formu
Korpus:
110g polohrubé mouky
50g másla
20g cukru krupice
1 vejce
Krém:
300g sýru Philadelphia
70g cukru
cca 20ml citronové šťávy
2 vejce
kůra z citronu
Citronová poleva alias "Lemon Curd" podle Kitchenette
4 žloutky
70g třtinového cukru
70ml citrónové šťávy
50g másla
kůra z dvou citrónů
- Ingredience na korpus smícháme do "drobivého" těsta a v mačkáme do formy vyložené papírem. Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme 10 minut.
- Sýr smícháme s cukrem, přidáme citrónovou kůru a šťávu, pak postupně zašleháme vejce. Hotovou směs vlijeme na korpus a pečeme na 180°C (na dno trouby vložíme nádobu s vodou), po 15 minutách snížíme teplotu na 120°C a pečeme dalších 45 minut.
- Na lemon curd smícháme všechny ingredience a ve vodní lázni za občasného míchání zahříváme tak dlouho, dokud nezhoustne do konzistence husté kaše.