Citronovo-levandulová bábovka

18.08.2019

Ingredience: 
210 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
115 g změklého másla
125 g cukru krystal
1 lžíce sušených levadulových květů
2 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
70 g zakysané smetany
2 lžíce nastrouhané kůry z citronu

  • Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme levandulové květy. Postupně přidáme vejce a důkladně promícháme. Pak přidáme citronovou šťávu.
  • Do máslové směsi nejprve přidáme všechny suché suroviny a nakonec vmícháme zakysanou smetanu a kůru z citronu. 
  • Pečeme na 165°C cca 40-50 min. 
  • Nakonec ozdobíme citronovou polevou (citronová šťáva s moučkovým cukrem).
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky