Citronovo-levandulová bábovka
18.08.2019

Ingredience:
210 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
115 g změklého másla
125 g cukru krystal
1 lžíce sušených levadulových květů
2 vejce
2 lžíce citrónové šťávy
70 g zakysané smetany
2 lžíce nastrouhané kůry z citronu
- Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme levandulové květy. Postupně přidáme vejce a důkladně promícháme. Pak přidáme citronovou šťávu.
- Do máslové směsi nejprve přidáme všechny suché suroviny a nakonec vmícháme zakysanou smetanu a kůru z citronu.
- Pečeme na 165°C cca 40-50 min.
- Nakonec ozdobíme citronovou polevou (citronová šťáva s moučkovým cukrem).