Bulky na burger

16.04.2020

Ingredience: 
500g hladké mouky
200ml vody
40g cukru
100ml mléka
50g másla
2 vejce
9g instantního droždí 
9g soli

  • Mléko s vodou zahřejeme v rendlíku na cca 50°C, potom přidáme máslo. Jakmile klesne teplota na cca 35°C přidáme 1 vejce a důkladně promícháme. 
  • Do mísy robota si prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, kvasnice a dobře rozmícháme. 
  • Přidáme směs mléka a másla a nejprve hněteme na pomalé otáčky cca 2min, potom na cca 8min zvýšíme rychlost. 
  • Uhnětené těsto v úhledném bochánku přendáme do mísy, kterou si dopředu vymažeme olejem a přikryté necháme cca hodinu kynout. 
  • Po vykynutí vytvarujeme 65-70g bulky, které si položíme na pečící plech a necháme je tam ještě cca 10-15min vykynout. 
  • Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 219°C cca 15-20min, dokud nejsou krásně zlaté. 

Originál receptu: https://recepty.cuketka.cz/zemle-na-burgery/

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky