Bulky na burger
16.04.2020
Ingredience:
500g hladké mouky
200ml vody
40g cukru
100ml mléka
50g másla
2 vejce
9g instantního droždí
9g soli
- Mléko s vodou zahřejeme v rendlíku na cca 50°C, potom přidáme máslo. Jakmile klesne teplota na cca 35°C přidáme 1 vejce a důkladně promícháme.
- Do mísy robota si prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, kvasnice a dobře rozmícháme.
- Přidáme směs mléka a másla a nejprve hněteme na pomalé otáčky cca 2min, potom na cca 8min zvýšíme rychlost.
- Uhnětené těsto v úhledném bochánku přendáme do mísy, kterou si dopředu vymažeme olejem a přikryté necháme cca hodinu kynout.
- Po vykynutí vytvarujeme 65-70g bulky, které si položíme na pečící plech a necháme je tam ještě cca 10-15min vykynout.
- Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 219°C cca 15-20min, dokud nejsou krásně zlaté.
Originál receptu: https://recepty.cuketka.cz/zemle-na-burgery/