Borůvko-citrónová buchta

20.03.2020

Ingredience: 
350g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
250g změklého másla
150g třtinového cukru
150g krupicového cukru
4 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
240g pravého řeckého jogurtu
2 hrnky borůvek
2 lžíce nastrouhané kůry z citrónů

  • Troubu si předehřejeme na 175°C.
  • V míse promícháme mouku, sůl, kypřící prášek. V jiné míse si utřeme cukry s máslem do pěny a po jednom postupně zašleháme vejce, jogurt a nakonec vanilku.
  • Smíchme se suchými ingrediencemi. 
  • Borůvky a citronovou kůru obalíme v lžičce mouky a opatrně zašleháme do těsta. 
  • Pečeme cca 60-70min. Vychladlou bábovku můžeme polít citrónovou polevou.  


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky