Borůvko-citrónová buchta
20.03.2020

Ingredience:
350g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
250g změklého másla
150g třtinového cukru
150g krupicového cukru
4 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
240g pravého řeckého jogurtu
2 hrnky borůvek
2 lžíce nastrouhané kůry z citrónů
- Troubu si předehřejeme na 175°C.
- V míse promícháme mouku, sůl, kypřící prášek. V jiné míse si utřeme cukry s máslem do pěny a po jednom postupně zašleháme vejce, jogurt a nakonec vanilku.
- Smíchme se suchými ingrediencemi.
- Borůvky a citronovou kůru obalíme v lžičce mouky a opatrně zašleháme do těsta.
- Pečeme cca 60-70min. Vychladlou bábovku můžeme polít citrónovou polevou.